93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

01/03/2013

Com prevenir l'addicció a les noves tecnologies

L'aparició de les noves tecnologies ha anat paral·lel al sorgiment d'una nova expressió d'un vell fenomen: L'Addicció. Telefonia mòbil, videojocs, ordinador, Internet, xats, etc...conformen aparentment l'origen del problema.


L'Organització Mundial de la Salut (OMS) assenyala que una de cada quatre persones pateix trastorns de conducta relacionats amb les noves addiccions. Es pot parlar d'addicció... [+]


01/03/2013

Incidència i prevalència de l'Anorèxia i la Bulímia Nerviosa

Han fet falta només deu anys perquè les xifres sobre incidència d'anorèxia i bulímia al nostre país s'equipessin a les de la resta dels països europeus, convertint-se així en la tercera malaltia (la primera és l'asma, i la segona l'obesitat) més freqüent entre els adolescents.

Ara, aproximadament, una de cada 100 adolescents d'entre 14 i 18 anys cau a les urpes de l'anorèxia,... [+]


01/03/2013

Depressió i crisi econòmica

La desocupació, la pobresa, el deute i la disminució dels serveis públics també tenen implicacions directes per a la salut humana. Les depressions, els suïcidis associats i els trastorns per consum d'alcohol, són conseqüències conegudes a tot el món. És oportú, doncs, que aquest any el Dia Mundial de la Salut Mental que es va celebrar el 10 d'octubre es centrés en la Depressió com una crisi global.

[+]


09/02/2018

Parlem del suïcidi

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), aproximadament cada any es treuen la vida unes 800.000 persones. A més, una quantitat molt més elevada intenten fer-ho. Es calcula que el 78% es produeixen en països amb ingressos mitjans i baixos, i és la segona causa principal de defunció en persones d'entre 15 i 29 anys d'edat, afectant per tant, a població adulta i adolescent. Al costat d'això, hem de ressaltar el seu progressiu augment... [+]