93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

08/04/2013

Fumar immediatament després de llevar-se incrementa el risc de càncer

Com més aviat s'encén una persona un cigarret després de despertar-se, més probabilitats té de desenvolupar càncer oral o de pulmó, d'acord a una recerca de la Universitat de Pennsylvania, que publica la revista «Cancer, Epidemiology, Biomarkers and Prevention».

«Descobrim que els fumadors que consumeixen tabac immediatament després d'aixecar-se del llit presenten uns nivells més alts de NNAL -un metabòlit... [+]


03/04/2013

Canvi d'horari més difícil al coincidir amb la fi de les vacances

- El canvi d'hora pot provocar alteracions de la son, dificultat per aixecar-se als matins i cansament pel desajustament entre el nostre rellotge biològic i l'hora real.
- Després de la finalització de les vacances, el nostre cervell ha d'adaptar-se novament als horaris i a la rutina diària.
- Persones que pateixen de cefalees, epilèpsia o algun trastorn del son poden experimentar canvis en la freqüència i intensitat dels seus símptomes.
[+]


28/03/2013

L'alcohol és la tercera causa mundial de malalties i lesions

L'alcohol és la tercera causa mundial de malalties i lesions, a pesar que la majoria de persones s'absté de consumir-lo, tal com mostra una recerca realitzada pel Centre per a l'Addicció i Salut Mental de Toronto (Canadà). Aquest treball, que ha estat publicat a les pàgines de la revista Addiction, demostra que el consum de begudes alcohòliques «ha estat la causa de més de 200 malalties i lesions diferents».

Així ho explica l'autor... [+]


25/03/2013

L'entorn alimentari influeix en el sobrepes i l'obesitat infantil

A Espanya, segons dades de l'Enquesta Nacional de Salut 2011-2012, l'obesitat ha passat d'afectar al 7,4% de la població (1987) al 17% a l'actualitat. En el cas dels nens, un de cada deu presenta obesitat i dues de cada deu, sobrepès, amb percentatges similars en tots dos sexes. Són dades similars als d'Estats Units, on existeix el major nivell d'obesitat del món. A més, s'està detectant que l'obesitat apareix en edats cada vegada més primerenques i en la majoria... [+]