93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

05/03/2014

Tècniques per controla la ira

L'escalada de la ira

La ira – igual que la resta de les emocions- pot augmentar o disminuir en intensitat. Quan la ira augmenta en intensitat, es tracta d'una escalada. Hi ha persones que es tornen furioses i “s'escalfen” ràpidament. Malgrat això, aquesta pujada de la ira no és instània. La ira comença habitualment amb uns nivells baixos de malestar o d'irritació i a poc a poc, va augmentant... [+]


24/02/2014

Els Trastorns Adaptatius

Els Trastorns Adaptatius (TA) són reaccions desadaptatives davant estressors psicosocials identificables que ocorren en un curt espai de temps des de l'inici del factor d'estrès. Es manifesten per deteriorament funcional (social o ocupacional) o per símptomes com a depressió o ansietat que són reaccions que resulten excessives per a l'esperat com a normal davant l'anomenat estresasor (American Psychiatric Association, 2000).

Els individus amb circumstàncies... [+]


17/02/2014

Tractament del TLP - Trastorn Límit de la Personalitat

Una de les primeres dificultats a les quals s'ha d'enfrontar el professional a l'hora de dissenyar la intervenció terapèutica per al trastorn límit de la personalitat és establir prioritats, ja que aquest problema sol presentar-se al costat d'altres trastorns psiquiàtrics, especialment acompanyat de trastorns emocionals com la depressió major. A més, en el cas que la persona present addicció a drogues, caldrà tractar-ho prèviament.

A diferència... [+]


10/02/2014

Europa alerta de 4 noves drogues que ja s'han cobrat 137 vides

S'anomenen MDPV, metoxetamina, AH-7921 i 25I-NBOME. Al carrer se les coneix com "ona de marfil" "smile" "sals de bany" o "Special M". L'Agència Europea de Drogues acaba de llançar una alerta després de detectar que ja han causat, al menys, 137 morts i centenars d'intoxicacions que han requerit hospitalització. A Espanya encara no s'han registrat víctimes mortals, però totes, tret d'una, estan circulant pel nostre país.
[+]