93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

10/02/2014

Europa alerta de 4 noves drogues que ja s'han cobrat 137 vides

S'anomenen MDPV, metoxetamina, AH-7921 i 25I-NBOME. Al carrer se les coneix com "ona de marfil" "smile" "sals de bany" o "Special M". L'Agència Europea de Drogues acaba de llançar una alerta després de detectar que ja han causat, al menys, 137 morts i centenars d'intoxicacions que han requerit hospitalització. A Espanya encara no s'han registrat víctimes mortals, però totes, tret d'una, estan circulant pel nostre país.
[+]


03/02/2014

Tècniques per a gestionar l'estrès

L'estrès és la resposta física, psíquica i emocional davant condicions internes o externes que afecten l'equilibri de la persona. Per tant, qualsevol fet positiu o negatiu que generi una resposta emocional, pot ser causant d'estrès.


El naixement d'un fill, un matrimoni, la pèrdua del treball, la mort d'un familiar, problemes econòmics o situacions menors com esperar massa temps en una fila, són factors que poden desencadenar estrès... [+]


13/01/2014

Separació de parella sense perjudicar els fills

Presentem un document amb finalitats essencialment preventives que busca orientar a les parelles en procés de ruptura, perquè aquesta sigui el menys traumàtica possible per als adults i especialment per als nens.

Habitualment, s'oblida que sota el delicat procés de la ruptura hi ha un component emocional, psicològic i social que afecta tant a la parella i els fills, com a la resta de la societat. Per això, aquest document pretén abordar... [+]


08/01/2014

L'ús de teràpia cognitiu-conductual en nens i adolescents alleuja els símptomes provocats per la migranya.

La teràpia cognitiva-conductual resulta ser més efectiva en el tractament de migranyes cròniques en nens i joves, d'acord a un nou estudi elaborat per investigadors del Cincinnaty Children’s Hospital Medical Center centrat en com prevenir els símptomes d'aquesta dolència. Els resultats, publicats en JAMA, van demostrar que l'ús d'aquesta teràpia alleuja els símptomes i redueix la freqüència amb que es produeix el mal de cap.

En... [+]