93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

31/03/2014

Com ens afecta psicològicament el canvi d'hora?

El cap de setmana passat hem hagut d'avançar els nostres rellotges una hora. El motiu no és un altre que aprofitar les hores de llum solar i aconseguir, d'aquesta manera, un estalvi energètic per reduir la necessitat d'il·luminació artificial.

Cada primavera “perdem” una hora, que serà “recuperada” al cap de sis mesos. En general, aquest canvi no afecta en absolut a la nostra salut ni al benestar, però sembla que per... [+]


24/03/2014

Com ajudar als adolescents a recuperar la motivació a l'escola 
Durant l'ensenyament de secundària, alguns adolescents perden les ganes, l'interès, la fascinació necessaris per aprendre. És freqüent que en els primers anys de l'adolescència, els joves es queixin pels professors o de la tasca que han de fer; que abandonin una activitat que en algun moment gaudien; que mostrin senyals d'avorriment o es trobin perduts a l'escola.
Com motivar als joves quan perden l'interès en les... [+]


19/03/2014

Adicció al treball (Workaholic)

És una de les addiccions comportamentales més acceptades i justificades socialment i el laboradicte tendeix a negar el seu problema. Generalment són persones perfeccionistes.
El “treball” en qüestió, usualment associat a una ocupació pagada, pugues també fer referència a activitats tals com a esports, música o arts.
Encara que s'observa en tots dos gèneres, afecta en la seva major part a professionals homes entre 35 i 50 anys, professionals... [+]


10/03/2014

Pautes per a pares amb nens amb TDAH

Per al nen. Mètodes personals útils

• Demana que et repeteixin les instruccions.
• Anota en una llibreta allò que necessitis recordar, cada tema en diferents seccions i porta sempre la llibreta amb tu.
• Escriu notes, recordatorias i col·loca-les en llocs visibles (frigorífic, mirall, armari).
• Crea una rutina diària i utilitza alarmes (despertador, mòbil).
•... [+]