93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

10/03/2014

Pautes per a pares amb nens amb TDAH

Per al nen. Mètodes personals útils

• Demana que et repeteixin les instruccions.
• Anota en una llibreta allò que necessitis recordar, cada tema en diferents seccions i porta sempre la llibreta amb tu.
• Escriu notes, recordatorias i col·loca-les en llocs visibles (frigorífic, mirall, armari).
• Crea una rutina diària i utilitza alarmes (despertador, mòbil).
•... [+]


05/03/2014

Tècniques per controla la ira

L'escalada de la ira

La ira – igual que la resta de les emocions- pot augmentar o disminuir en intensitat. Quan la ira augmenta en intensitat, es tracta d'una escalada. Hi ha persones que es tornen furioses i “s'escalfen” ràpidament. Malgrat això, aquesta pujada de la ira no és instània. La ira comença habitualment amb uns nivells baixos de malestar o d'irritació i a poc a poc, va augmentant... [+]


24/02/2014

Els Trastorns Adaptatius

Els Trastorns Adaptatius (TA) són reaccions desadaptatives davant estressors psicosocials identificables que ocorren en un curt espai de temps des de l'inici del factor d'estrès. Es manifesten per deteriorament funcional (social o ocupacional) o per símptomes com a depressió o ansietat que són reaccions que resulten excessives per a l'esperat com a normal davant l'anomenat estresasor (American Psychiatric Association, 2000).

Els individus amb circumstàncies... [+]


17/02/2014

Tractament del TLP - Trastorn Límit de la Personalitat

Una de les primeres dificultats a les quals s'ha d'enfrontar el professional a l'hora de dissenyar la intervenció terapèutica per al trastorn límit de la personalitat és establir prioritats, ja que aquest problema sol presentar-se al costat d'altres trastorns psiquiàtrics, especialment acompanyat de trastorns emocionals com la depressió major. A més, en el cas que la persona present addicció a drogues, caldrà tractar-ho prèviament.

A diferència... [+]