93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

16/06/2014

La violència verbal dels pares influeix en la salut mental dels fills

Els adults joves que van créixer amb les crítiques, els insults o les amenaces d'un dels seus pares són més propensos a patir ansietat o depressió, segons indica una nova recerca. De fet, fins i tot quan el mateix o l'altre progenitor expressava molt afecte, els autors van observar que els efectes nocius d'una mare o un pare verbalment agressiu persistien en el temps.

L'equip d'Ann Polcari, de Northeastern University, Boston, va estudiar a 2.500 joves d'entre 18 i 25... [+]


04/06/2014

Morir de pena

Un nou estudi estreta la vinculació entre la depressió i malalties cardíaques. Els cardiòlegs nord-americans incorporen la tristesa profunda com el factor de risc. 

La pena no sembla una causa de mort clínicament vàlida com per a  registrar-la en una partida de defunció. O per explicar el motiu de l'ingrés d' un pacient cardíac... [+]


28/05/2014

La importància de l'estimulació precoç del bebè

L'estimulació primerenca o atenció primerenca infantil es basa, sobretot en la repetició, a la qual els experts denominen unitats d'informació o bits. De la mateixa manera que aprenem a dir mamà o papà, repetint el que ens diuen una vegada i una altra, podem també aprendre a llegir, aconseguir un pensament matemàtic, i fins i tot desenvolupar aspectes sensorials i socials.


La repetició sistemàtica i seqüencial d'estímuls o exercicis,... [+]


08/05/2014

4 passes per eliminar la dependència emocional

4 passes per eliminar la dependència emocional

Eliminar la dependència emocional és possible, per a això és un de mateix el que ha de prendre la decisió de canviar per tenir una millor qualitat de vida. Les persones que pateixen d'inclinació excessiva, no gaudeixen de les relacions, s'enganxen a l'excés i perden la seva individualitat satisfactòria.

Hi ha més percentatge de dones amb aquest problema,... [+]