93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

14/07/2014

Descobert el mecanisme pel que l'abús de cànnabis pot provocar esquizofrènia

Un equip d'investigadors del Consell Superior de Recerques Científiques (CSIC) ha descobert un mecanisme pel qual l'abús del consum de cànnabis pot produir alteracions del sistema nerviós comparables a la psicosi i l'esquizofrènia. L'estudi, publicat en tres revistes científiques, ajuda a comprendre la forma en què l'abús de cànnabis implica efectes negatius, especialment entre els més joves, el sistema nerviós dels quals es troba en fase de maduració.[+]


07/07/2014

Crear vincles afectius segurs amb els fills

Els vincles afectius que vam crear amb els nostres fills durant els seus primers anys de vida són fonamentals per al seu desenvolupament. Aquests vincles als quals cridem inclinació i que s'estableixen amb els cuidadors habituals (mare i pare biològics o no) són primordials en la construcció de la identitat dels nostres petits i juguen un paper molt important en el desenvolupament tant del seu equilibri emocional com en el seu autoconcepto o autoestima.

La creació d'un... [+]


02/07/2014

Els trastorns de la son

Els trastorns del son o desordres del son són un ampli grup de patiments que afecten el desenvolupament habitual del cicle son-vigília. Alguns trastorns del son poden ser molt greus i interferir amb el funcionament físic, mental i emocional de l'individu. Incloent dificultat per agafar el son o romandre dormit, quedar-se dormit en moments inadequats, massa son o conductes anormals durant el son.

Els trastorns més freqüents són:
[+]


16/06/2014

La violència verbal dels pares influeix en la salut mental dels fills

Els adults joves que van créixer amb les crítiques, els insults o les amenaces d'un dels seus pares són més propensos a patir ansietat o depressió, segons indica una nova recerca. De fet, fins i tot quan el mateix o l'altre progenitor expressava molt afecte, els autors van observar que els efectes nocius d'una mare o un pare verbalment agressiu persistien en el temps.

L'equip d'Ann Polcari, de Northeastern University, Boston, va estudiar a 2.500 joves d'entre 18 i 25... [+]