93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

22/09/2014

Com combatre els pensaments distorsionats

Un home s'apropa al mostrador d'un estanc i demana un paquet de Camel. L'empleat li diu que se li han acabat. L'home conclou que el venedor té els cigarrets, però que només vol desfer-se d'ell perquè no li agrada el seu aspecte. Aquesta “lògica” sembla òbviament irracional i paranoide..
Però considerem el cas d'una dona el marit de la qual torna a casa amb mala cara. Immediatament conclou que està enfadat perquè ella... [+]


17/09/2014

Activitats positives per superar la depressió

A continuació et trobaràs amb una llista d'activitats positives. Es tracta de veure quines de les coses que t'han succeït al llarg del dia hi cap en qualsevol dels 25 ítems en què es poden agrupar i les vagis anotant en una llibreta, de manera que aniràs confeccionant un “Registre d'Activitats Positives”.


La idea general és:
* qualsevol cosa que t'hagi ocorregut aquest dia cal pensar si cap en algun ítem
* en un mateix... [+]


09/09/2014

Consumir alcohol a l'embaràs danya irreversiblement el bebè

Dia Mundial de la Síndrome Alcohòlica Fetal: dimarts dia 9 de setembre

El dia 9 de setembre, el 9 del 9 pels mesos de l'embaràs, es convoca el Dia Mundial de la Síndrome Alcohòlica Fetal, que és un conjunt de greus conseqüències per al bebè si la futura mare beu alcohol. La societat científica SOCIDROGALCOHOL va ser una de les primeres entitats europees a sumar-se a la crida d'atenció sobre el consum d'alcohol en l'embaràs.[+]


04/09/2014

Què són les tècniques cognitives?

LES TÈCNIQUES COGNITIVES


Una de les meravelles de la ment humana és la seva capacitat per aprendre una acció tan bé que aquesta arriba a ser automàtica. Algunes accions que ens costen anys aprendre ara són tan automàtiques que no pensem en elles. De fet, ens passem la major part del dia en “pilot automàtic”.

Pràcticament en tots els moments de la nostra vida conscient,... [+]