93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

15/12/2014

Servei de psicologia forense al Gabinet Psicològic Mataró

El Gabinet Psicològic Mataró ha creat la Unitat de Psicologia Forense a la disposició dels nostres clients. La psicologia forense, també anomenada psicologia legal, és una branca de la Psicologia jurídica que s'ocupa d'auxiliar al procés d'administració de Justícia en l'àmbit tribunalici. 

És una divisió de la psicologia aplicada relativa a la recol·lecció, anàlisi i presentació d'evidència psicològica per... [+]


27/11/2014

10 veritats sobre la Marihuana

A mesura que la percepció pública sobre els perills de la marihuana ha anat disminuint, les persones més joves han començat a experimentar amb la droga. Però l'abús de la marihuana freqüentment condueix a l'abús d'altres drogues més fortes i hi ha una probabilitat molt major d'addicció quan l'ús s'inicia en l'adolescència.

Per ajudar als pares a educar i a protegir als seus fills de l'abús d'una droga que pot semblar inofensiva, però... [+]


04/11/2014

Com superar el dol

El dol per la mort d'un ésser estimat es considera superat quan la persona se sent afortunada per haver compartit la vida amb el mort, segons ha informat el membre de l'Equip de Recerca, Formació i Intervenció Psicològica de la Universitat Miguel Hernández (Alacant), Miguel Bernabé, amb motiu de la celebració del Dia dels Difunts.


“És un procés normal que ens prepara per viure sense la presència física d'aquesta persona i amb... [+]


27/10/2014

Identificar i combatre l'estrés laboral

Segons assenyalen des de la web de l'Associació Americana de Psicologia, les fonts més comunes d'estrès laboral són els sous baixos, la sobrecàrrega laboral, les poques oportunitats de promoció, els treballs que no impliquen o suposen un repte, la manca de suport social o no tenir control sobre les decisions de treball entre d'altres.

Quan l'estrès laboral es torna crònic pot ser perjudicial i danyar la salut física i emocional i aquesta situació... [+]