93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

15/07/2015

El que s'amaga darrere les compres compulsives

Frustració, ansietat i baix estat d'ànim, s'amaguen després del trastorn de compra compulsiva

MADRID, 13 Jul. (EUROPA PRESS) -

Han començat les rebaixes, un període que pot ser complicat per a aquells amb una economia maltrecha i, sobretot, pels quals són addictes a les compres, la qual cosa no significa que siguin compradors compulsius, segons el psicòleg Félix Zaragoza, qui ha explicat que darrere d'aquest últim hi ha un trastorn que... [+]


05/07/2015

Depressió per intimidació a l'adolescència

La intimidació a l'adolescència està fortament associada amb la depressió més endavant a la vida, segons suggereix un nou estudi publicat a ‘The British Medical Journal’ aquesta setmana. Un equip de científics, dirigit per Lucy Bowes, de la Universitat d'Oxford, al Regne Unit, va dur a terme un dels majors estudis sobre l'associació entre la intimidació pels companys en l'adolescència i la depressió en l'edat adulta primerenca.

La depressió... [+]


29/06/2015

La violència verbal dels pares influeix en la salut mental dels fills

Els adults joves que van créixer amb les crítiques, els insults o les amenaces d'un dels seus pares són més propensos a patir ansietat o depressió, segons indica una nova recerca. De fet, fins i tot quan el mateix o l'altre progenitor expressava molt afecte, els autors van observar que els efectes nocius d'una mare o un pare verbalment agressiu persistien en el temps.

L'equip d'Ann Polcari, de Northeastern University, Boston, va estudiar a 2.500 joves d'entre 18 i 25... [+]


22/06/2015

La serotonina, responsable de la fòbia social

Un estudi de la Universitat d'Uppsala, a Suècia, revela que les persones amb fòbia social produeixen massa serotonina. Quanta més serotonina produeixen, més angoixats es troben en situacions socials, segons els autors d'aquesta recerca, els resultats de la qual es revelen en ‘JAMA Psychiatry’.

Moltes persones se senten nervioses si han de parlar davant d'un públic o socialitzar amb els altres, però si l'ansietat es converteix en una discapacitat,... [+]