93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Teràpia familiar

La Teràpia Familiar aborda els problemes que es presenten en el context de les relacions amb persones significatives en l'entorn familiar i a les xarxes socials. 

Es tracta d'un reconegut enfocament psicoterapèutic dirigit principalment al sistema familiar com a unitat social.

Aquest tipus de teràpia és una de les conegudes com a Teràpies de família o parella, una categoria en la qual també s'inclou la teràpia de parella, enfocada en aquest cas a tractar problemes en l'àmbit de la parella i no tant de la família.

Què és la teràpia familiar?

La Teràpia de Família és una disciplina terapèutica que aborda la intervenció i el tractament de la família en el seu conjunt, no des dels membres de la família per separat. Des del punt de vista sistèmic, se sol utilitzar el terme teràpia familiar i de parella, en tant s'entén que l'objecte d'intervenció són els sistemes i subsistemes familiars.  

En quins casos es pot o s'ha d'acudir a la teràpia de família?

La teràpia s'orienta a la solució de problemes que afecten a la família com un tot, tals com una mudança, la mort d'un dels membres de la família, una malaltia que afecta a un familiar, problemes d'abús d'alcohol o de substàncies, experiències traumàtiques, alteració de la vida familiar, etc.  

Quin és l'objectiu de la teràpia per a famílies?

El principal objectiu de la teràpia familiar és ajudar a superar una situació que genera malestar o problemes de convivència en el si de la família. Per això, els seus objectiu són millorar el funcionament de l'estructura familiar, aconseguir una millor comprensió mútua per part de tots els membres i el millor suport emocional entre les persones que conformen el nucli de la família. També es basa a proporcionar estratègies per afrontar problemes en el si familiar o per resoldre problemes i dilemes relacionats amb situacions quotidianes o excepcionals que poden succeir en l'entorn familiar.

Qui realitza la teràpia de parella?

S'imparteix per part d'un professional de la psicologia especialitzat en aquest tipus de teràpies. En el nostre centre de psicologia de Mataró estem especialitzats en el tractament dels problemes familiars mitjançant la Teràpia Familiar Sistèmica. Aquests problemes han de tractar-se per part d'un psicòleg expert en Teràpia de Família per garantir l'èxit de la teràpia. Si busca un psicòleg especialista en aquest tipus de teràpies a la zona de Mataró i el Maresme, no dubti a sol·licitar hora de visita sense compromís en el nostre centre de psicologia clínica. Estarem encantats d'escoltar el seu cas i assessorar-li sobre la millor teràpia per al seu cas concret amb la finalitat de que pugui solucionar el seu problema i gaudir d'una vida familiar plena.