93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Trastorns destructius, del control dels impulsos i de la conducta

Els Trastorns destructius, del control dels impulsos i de la conducta són diversos trastorns (tals com la cleptomania i la piromania o el trastorn explosiu intermitent, entre uns altres), que afecten al control dels impulsos.


Així, la persona que els sofreix experimenta una falta de control dels seus impulsos, la qual cosa pot provocar situacions violentes, perilloses o, fins i tot, desembocar en delictes, ja que es tracten d'afeccions que poden derivar en violacions dels drets dels altres.

El trastorn explosiu intermitent, per exemple, sol implicar arravataments recurrents en el comportament (ira, crits…). Es tracta d'una falta de control d'impulsos d'agressivitat.

El trastorn de conducta, en canvi, implica un patró de conducta repetitiu i persistent de comportament en el qual no es respecten els drets bàsics dels altres, les normes o regles socials pròpies de l'edat.

A més d'aquests dos trastorns, s'enquadren sota la mateixa denominació afeccions com el trastorn negativista desafiador, el trastorn de personalitat antisocial, el trastorn disruptiu del control dels impulsos i de la conducta, etc.

Aquest tipus de trastorns requereix tractament per evitar que la persona que els sofreix pugui trobar-se en situacions violentes, delictives o que impliquin un risc per a la resta.

Per això, resulta tan important un correcte diagnòstic i una intervenció precoç per part d'un personal qualificat que és qui pot aportar un tractament personalitzat en cada cas.

 

Quin és el tractament per als trastorns destructius, del control dels impulsos i de la conducta?


El tractament per a aquest tipus de trastorns sol requerir una correcta detecció dels símptomes per a un diagnòstic encertat i una posterior intervenció primerenca i multimodal dels símptomes. D'aquesta manera, s'aconsegueix evitar que el trastorn s'agreugi o que la persona afectada pugui provocar situacions complexes derivades de la falta de control dels seus impulsos.

El tractament ha d'aportar pautes i proporcionar eines a la persona afectada perquè pugui controlar els seus impulsos, corregir les conductes desviades i evitar situacions complexes abans que aquestes es produeixin.

En el Gabinet Psicològic Mataró estem especialitzats en el tractament de diferents trastorns destructius, del control dels impulsos i de la conducta.

No dubtis a contactar amb nosaltres si creus que pots sofrir una d'aquestes afeccions o que una persona del teu entorn pot estar afectat per un trastorn del control dels impulsos i de la conducta.

Estarem encantats d'escoltar el teu cas concret, i proporcionar un diagnòstic ajustat i oferir-te solucions per minimitzar el problema i aconseguir portar una vida normal i satisfactòria.