93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Trastorns de la Conducta Alimentària

Els trastorns de la conducta alimentària són un conjunt de patologies en les quals la persona està totalment obsessionada pel seu pes, la seva figura corporal i el menjar que ingereix, desenvolupant comportaments nutricionals desadaptativos.

Els trastorns alimentaris més freqüents són l'anorèxia i la bulímia nerviosa, malgrat que en els últims anys els quadres inespecífics estan augmentant de forma notable.

  

Causes dels trastorns de conducta alimentària

Les causes són multifactorials. Solen estar relacionades amb factors biològics, psicològics, familiars, genètics, ambientals i socials. L'edat d'inici del problema sol ser entre els 12 i els 25 anys, encara que pot ocórrer a qualsevol edat.

  

Símptomes dels trastorns de conducta alimentària

- Actituds obsessives respecte les dietes.

- Disminució important del pes.

- Menjar tot sol o evitar menjar qualsevol tipus de menjar.

- Explicar les calories dels aliments que s'ingereixen i pesar-se amb freqüència.

- Veure's amb un pes superior al que realment es té.

- Realitzar exercici de forma obsessiva.

 

Tractaments contra els trastorns de conducta alimentària

Nombrosos estudis indiquen que el tractament és més efectiu quan la malaltia es diagnostica en les seves primeres fases, per això és important la detecció precoç d'aquestes malalties. 

 

En Gabinet Psicològic Mataró estem formats en la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l'Hospital Universitari de Bellvitge. Som experts en el tractament d'aquestes malalties, com ho demostra la coordinació de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de Institut Universitari Dexeus des de l'any 2005 fins al 2013. 

 

En el nostre centre de psicologia de Mataró estem especialitzats en el tractament de l'anorèxia i la bulímia nerviosa. Aquests trastorns s'han de tractar per part d'un psicòleg expert en anorèxia i bulímia per garantir l'èxit de la teràpia. Si busques un psicòleg especialista en trastorns alimentaris a la zona de Mataró i el Maresme, no dubtis a sol·licitar hora de visita sense compromís en el nostre centre de psicologia clínica.

  

Quan has de buscar ajuda?

Quan es detecta que un ser estimat està sota un trastorn de conducta alimentària, cal ajudar-ho en tot el que es pugui. És necessari retrobar els propis valors, ideals i objectius, fomentar l'autoestima del malalt, acceptar la situació, acudir a un grup de suport i reunir tot tipus d'informació sobre quin tractament és el més idoni.

   

Demana la teva Cita

En el nostre centre de psicologia de Mataró estem especialitzats en el tractament de trastorns de la conducta alimentària. És important que els trastorns de la conducta alimentària siguin tractats per part d'un psicòleg expert per garantir l'èxit de la teràpia. 

 

Si busques un psicòleg especialista en trastorns de conducta alimentària, com l'anorèxia nerviosa, la bulímia nerviosa o el trastorn d'afartaments a la zona de Mataró i el Maresme, no dubtis a sol·licitar hora de visita sense compromís en el nostre centre de psicologia clínica.