93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la Gencat

Trastorn d'Ansietat

L'ansietat és una resposta normal davant situacions de perill o d'emergència. Quan la seva aparició és freqüent i impossibilita portar una vida normal, és necessari consultar amb un psicòleg expert.

Enfrontar-se a situacions noves i desconegudes com sotmetre's a un examen, parlar en públic, realitzar una entrevista de treball o conduir amb molt tràfic pot augmentar l'ansietat. Però, quins són els seus símptomes?

Causes de l'Ansietat

L'ansietat  pot provenir de diverses causes. Principalment trobem causes genètiques, situació o consum de drogues.    
 • Genètiques: Segons la Societat Espanyola de Psiquiatria (SEP) l'ansietat és hereditària, encara que també es pot sentir a causa d'altres factors com els explicats a continuació.
 • Situació: Les circumstàncies poden provocar ansietat. Per això, una situació traumàtica com un accident de trànsit o un robatori en la llar, pot desencadenar aquesta sensació a persones que no pateixen d'angoixa habitualment. En aquest cas, l'ansietat pot tenir una solució ràpida o desaparèixer amb el problema.
 • Consum de drogues: El consum d'estupefaents com les *amfetamines, el *LSD, la cocaïna o èxtasi poden causar ansietat i fins i tot generar situació més greus passat un gran període de temps després del consum.

Símptomes d'Ansietat

Els símptomes dels trastorns d'ansietat poden ser molt variats en funció de la situació i de la personalitat de cadascun. Podem diferenciar tres categories de símptomes d'ansietat, en funció de l'origen i de les seves característiques. Són els següents:  
 • Els símptomes a nivell cognitiu-subjectiu són: por i preocupació, falta de seguretat, incapacitat de decisió, pensaments negatius sobre el nostre comportament davant els altres o sobre nosaltres mateixos, por al fracàs, por a perdre el control de la situació, dificultats per concentrar-se, memoritzar o pensar, etc.
 • En canvi, els símptomes que demostren ansietat a nivell fisiològic són: palpitacions, augment de la sudoració, tensió, tremolors, molèsties o dolor en l'estómac, dificultat per respirar, sequedat bucal, migranyes, *nàusees i marejos, etc..
 • Finalment, a nivell motor trobem símptomes com eludir situacions que provoquen inseguretat o por, hàbits compensatoris com fumar, beure o menjar a l'excés, nerviosisme a nivell corporal (realitzar moviments repetitius, gratar-se o tocar-se el pèl), mossegar-se les ungles, passejar sense anar a cap lloc concret, quequejar, plorar o quedar-se paralitzat.
Tractaments contra l'Ansietat Segurament alguna vegada hauràs sentit símptomes d'ansietat i estrès en algun moment del teu dia a dia. En el nostre centre de psicologia podràs trobar tractaments específics per a problemes relacionats amb l'ansietat, com poden ser els següents:    
 • Trastorn de pànic amb i sense agorafòbia
 • Trastorn d'Ansietat Generalitzada
 • Fòbia Social
 • Fòbia Específica
 • Trastorn Obsessiu-Compulsiu
 • Hipocondria
Quan has de buscar ajuda Quan l'ansietat és lleu pot ajudar a mantenir-nos en alerta i concentrats per enfrontar-nos a situacions amenaçadores o difícils. No obstant això, quan la persona sent temor extrem o té preocupacions intenses que perduren en el temps, parlem de la presència d'un trastorn d'ansietat.    

La freqüència i intensitat d'aquest tipus d'ansietat és sovint *debilitant, de manera que interfereix amb les activitats diàries. No obstant això, amb un tractament adequat i eficaç, les persones que tenen trastorns d'ansietat poden portar una vida totalment normal i eliminar per complet els seus símptomes d'ansietat

Demana la teva Cita En el nostre centre de psicologia de Mataró estem especialitzats en el tractament de l'ansietat. És important que els trastorns d'ansietat es tracti per un psicòleg expert en ansietat per garantir l'èxit de la teràpia. Si busques un psicòleg especialista en trastorns d'ansietat, com a fòbies, agorafòbia, atacs de pànic i ansietat generalitzada a la zona de Mataró i el Maresme, no dubtis a sol·licitar hora de visita sense compromís en el nostre centre de psicologia clínica.