93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Sessions d'estimulació a través del joc

Les sessions d'estimulació a través del joc s'enquadren dins de l'Estimulació cognitiva i educació especial.

Es tracta de sessions d'estimulació precoç a través del joc amb l'objectiu de treballar l'estimulació del nen amb dificultats per part d'un equip de psicòlegs especialment formats en aquest camp.

A qui es dirigeixen la sessions d'estimulació amb el joc?

Les sessions de estimulació precoç estan dirigides a nens amb dificultats d'interacció, comunicació i relació o que necessiten un treball d'estimulació per promoure un desenvolupament òptim.

En què consisteixen les sessions d'estimulació a través del joc?

Es tracta de sessions amb grups reduïts, organitzats segons les edats i les característiques personals dels nens. En elles es practiquen habilitats de joc, com a joc simbòlic, joc cooperatiu o joc independent. Mitjançant el joc es tracten problemes com les dificultats de relació o els problemes de desenvolupament cognitiu. 

A més, els nens poden desenvolupar activitats socials i millorar la seva autoestima. També es potencia la creativitat, l'autoconfiança, la motivació, etc. En les sessions també es treballa les emocions (Teoria de la Ment) i l'expressió corporal mitjançant el joc i es millora l'aspecte psicomotriu global. 

D'aquesta manera, els nens aprenen i potenciar les seves habilitats de forma natural, jugant amb altres nens i sense amb prou feines adonar-se. A més, existeixen grups específics per a Trastorns de l'Espectre Autista (TEA). 

En Gabinet Psicològic Mataró oferim sessions d'estimulació cognitiva i educació especial a amb el joc per ajudar als més petits en diferents aspectes, com poden ser:  
- Dificultats d'interacció amb els altres 
- Dificultats de comunicació 
- Dificultats per relacionar-se amb altres nens o adults 
- Problemes en el desenvolupament cognitiu Els nostres grups són reduïts per garantir una atenció individualitzada i s'organitzen per edats.

D'aquesta manera, cada nen pot jugar amb uns altres de la seva mateixa edat sense que hi hagi diferències rellevants. També es tenen en compte les capacitats i característiques personals de cada nen en el moment de formar els grups amb l'objectiu que tots els integrants es puguin beneficiar del potencial d'aquestes sessions. 

Consulta'ns sense compromís sobre les sessions d'estimulació mitjançant el joc i estarem encantats de respondre a la teva petició i proporcionar-te tota la informació que necessitis.