93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Anorgàsmia

No aconseguir l'orgasme fa que algunes parelles entenguin com a incompletes les seves relacions sexuals. L’ anorgàsmia és gairebé sempre un problema d'origen psicològic. T'ajudem a aconseguir el clímax.

Quan la consecució d'un orgasme suposa un problema, bé perquè no s'aconsegueix o bé perquè considerem que la seva consecució es demora a l'excés, estem fent al·lusió a una disfunció sexual denominada “anorgàsmia”. 

Hem de tenir en compte que l'origen orgàsmic varia considerablement d'una persona a una altra, no constituint problema algun, doncs cadascun de nosaltres necessita d'un determinat impuls per desencadenar la resposta desitjada. Així doncs, en condicions normals aquest llindar variarà depenent de l'edat, la nostra habilitat o la pràctica amb la qual expliquem en el terreny sexual i la intensitat o idoneïtat de l'estímul que obtinguem per aconseguir un suficient nivell d'excitació.

 Aquesta alteració pot aparèixer encara que l'orgasme  s'hagi aconseguit sense cap tipus d'inconvenient fins al moment, fins i tot podem experimentar-ho en determinades situacions sense que això suposi preocupació alguna per percebre-ho en unes altres. 

Encara que la anorgàsmia és un trastorn que pot afectar a homes i dones, la seva incidència és clarament major en aquestes últimes, passant a convertir-se en una de les consultes amb més demanda actualment, i és que el reconeixement del plaure femení i el desig d'experimentar relacions sexuals més satisfactòries fa que es demani consell no solament quan la consecució del clímax es converteix en un problema, si no també es busca l'assessorament orientat a l'obtenció d'orgasmes més intensos aconseguits a través de diferents tipus d'estimulació. 

Respecte a la font que la produeix, la anorgàsmia pot ser causada tant per raons orgàniques com psicològiques, sent les d'origen psicològic les més comunes.
 

Tractament de la anorgàsmia

El tractament de la anorgàsmia dependrà de l'origen de la mateixa i serà el professional, després del seu diagnòstic, qui especifiqui la teràpia més adequada per a cada pacient en particular. En la majoria dels casos, el trastorn és produït per causes purament psíquiques, per la qual cosa la teràpia psicològica serà un dels punts forts a tractar. 

El procediment bàsic per tractar la anorgàsmia requereix, en primer lloc, d'una adequada educació sexual, que ajudi a comprendre com funciona realment la sexualitat i a descobrir les interessants peculiaritats del nostre cos. Això ajudarà a derrocar aquells obstacles produïts per pensaments erronis entorn del tema que ens ocupa i ens aportarà les claus necessàries per dur a terme les pràctiques idònies per gaudir de trobades sexuals més satisfactoris.  

A continuació passarem a l'acció, duent a terme determinats exercicis graduals que començaran per la consecució del clímax tot sol para, després, arribar a aconseguir-ho amb la parella a través de diferents pràctiques sexuals.  

A part d'aquests dos pilars bàsics per al tractament de la anorgàsmia, volem donar-te algunes recomanacions bàsiques que poden ser d'utilitat per solucionar el teu problema i aconseguir l'orgasme buscat:
  • Aprén a conèixer a fons i gaudir del teu propi cos tot sol, reparant en les sensacions que t'evoca i prestant especial atenció a allò que més t'agrada.
  • - Gaudeix de cada carícia, doncs potser et perdis un apassionant viatge per estar pensant contínuament en la destinació.
  • - Recorda que el clítoris és el teu òrgan sexual més sensible, per la qual cosa la seva correcta estimulació pot ser la clau.
  • - Sexe no és sinònim de penetració, recorda que hi ha moltes més pràctiques sexuals capaces de fer-vos gaudir al màxim.
  • - Tingues en compte que durant el coit pots estimular d'altres maneres la teva clítoris, doncs la majoria de les dones així ho requereixen.
  • - Comunica a la teva parella el que t'agrada i el que no, doncs no es tracta d'endevinar el que l'altre sent.
  • - Posa en forma la teva musculatura vaginal amb els exercicis Kegel, doncs això et facilitarà la consecució de l'orgasme i ho intensificarà.
  • - Potencia la teva imaginació i utilitza diferents mecanismes com, per exemple, les fantasies eròtiques que puguin arribar a elevar la teva plaure.

A Gabinet Psicològic Mataró no només tractem l'anorgàsmia si no tot tipus de disfuncions sexuals com el vaginisme i la disfunció erèctil.