93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la Gencat

Ejaculació Precoç

L'ejaculació precoç és un tipus de problema sexual que afecta en general als homes, encara que no tots ho parlen o diuen.

  No obstant això, comentar-ho amb un metge o psicòleg especialista en aquests problemes, et pot ajudar a trobar una solució.  


Què és l'ejaculació precoç?

Ens referim a l'expulsió sobtada de semen, de forma incontrolada i abans del moment que realment l'home desitja. Aquest no és capaç de controlar el reflex jaculatori. No només succeeix en durant el coit, sinó que fins i tot pot donar-se també abans d'arribar a la penetració. El temps en el qual es produeix aquesta ejaculació no és exacte, però es pot afirmar que és precoç si es produeix entre 1 minut o 1 minut i mitjà.   L'ejaculació precoç juntament amb la disfunció erèctil, són els problemes sexuals més comuns entre els homes. S'estima que la primera d'elles afecta de manera habitual al 30% dels homes. 

També el 70%, encara que no els passi de forma continuada, sí que ha sofert algun episodi d'ejaculació precoç.   Aquest problema pot afectar a homes de qualsevol edat, i encara que és més comuna que la disfunció erèctil, és menys freqüent la seva consulta als especialistes. No es tracta d'una malaltia de gravetat. No obstant això, pot afectar psicològicament al subjecte, alterant l'estabilitat emocional del pacient o la relació en parella. En aquest últim cas, pot causar infertilitat al no aconseguir mai ejacular dins de la vagina de la dona.  


Tipus d'ejaculació precoç

Aquest tipus de problema sexual pot ser classificat en dos: primària i secundària.
 • Ejaculació precoç primària: sorgeix amb el desenvolupament en l'adolescència, i es manté al llarg de la vida de l'home. En aquest cas, el subjecte mai ha tingut una relació sexual en la qual hagi pogut controlar el reflex jaculatori. Aquest tipus està associat a la masturbació practicada de forma inadequada (presses per aconseguir el clímax, falta de privadesa, o sentiments de culpa).
 • Ejaculació precoç secundària: afecta als homes que durant un temps si que van tenir el control de l'ejaculació, però que després per diferents causes, ho van perdre. Aquest tipus està relacionat amb problemes emocionals, inactivitat sexual perllongada o estrès. També pot passar que la parella provoqui ansietat en el subjecte o un alt grau d'excitació sexual.
     

Graus d'ejaculació precoç:

Existeixen graus dins d'aquest problema sexual, depenent la intensitat i durada de l'acte d'ejacular. T'expliquem quins són:
 • - Grau 1: És el menys greu, i el que més fàcil es pot corregir. Ve ocasionat generalment per ansietat o per portar un ritme de vida atrafegat. En aquest cas, l'home afectat sí posseïa amb anterioritat control sobre la seva ejaculació.
 • - Grau 2: Es dóna en el moment en què l'ejaculació precoç es cronifica. Es pot tractar amb l'ajuda d'un professional mitjançant teràpia sexual.
 • - Grau 3: En aquest punt, l'home pot veure's molt afectat de forma psicològica. El problema es perllonga en el temps, i l'ejaculació té lloc abans de la penetració o al començament d'aquesta.
 • - Grau 4: Es considera ja trastorn crònic, la qual cosa fa que el problema s'estengui a tots els aspectes de la vida del pacient. Es requereix en aquest punt tractament farmacològic.
  Molts experts fan també la següent classificació: ejaculació precoç permanent, adquirida, natural variable o disfunció ejaculadora prematura. Sigui el que sigui i grau que es tingui, sempre és recomanable acudir a un professional que analitzi en profunditat les causes d'aquesta disfunció i que creu un tractament adequat a cada individu.  

 

Causes de l'ejaculació precoç:

 • Ansietat
 • - Alt nivell d'estrès
 • - Biològiques (trastorn a nivell neurològic)
 • - Relacions sexuals no freqüents
 • - Depressió, trastorn bipolar, estrès posttraumàtic
 • Infeccions
 • Alcoholisme i tabaquisme crònic
 • Ingestió de fàrmacs o drogues
 • Trastorns hormonals
   

Com es pot tractar?

 
Tot depèn de cada subjecte i de la gravetat de cada cas. En general, se sol tractar amb teràpies psicològiques, per intentar modificar les tècniques sexuals de l'home. Per a això es precisa, en la majoria dels casos, la participació de la parella, per així trobar resultats més efectius. Només es recorrerà a tractaments farmacològics en els casos en els quals la teràpia no dels resultats esperats.
  
A Gabinet Psicològic Mataró portem anys tractant tot tipus de problemes sexuals com addició al sexe i desitg sexual hipoactiu. Per això, tractem sempre de donar la màxima informació al pacient sobre el seu problema, ajudant-ho a portar una vida sexual normal sense complicacions.