93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la Gencat

Trastorn d'Ansietat Generalitzada

El trastorn d'ansietat generalitzada és un estat d'ansietat i preocupació constant, que genera inquietud, tensió muscular, cansament, irritabilitat, dificultat per concentrar-se i problemes de somni.

Podem considerar que una persona té trastorn d'ansietat generalitzada quan sofreix aquests símptomes durant almenys sis mesos. Aquest trastorn impedeix que la persona funcioni de manera normal en la seva vida diària (en el treball, en les seves relacions, etc.) pel que és necessari acudir a un psicòleg especialista en trastorns d'ansietat.

Causes del Trastorn d'Ansietat Generalitzada

Encara es desconeixen les causes d'aquest trastorn, encara que existeixen estudis que afirmen que la genètica i l'estrès són clars agreujants. El trastorn d'ansietat generalitzada és més freqüent en dones, especialment entre les mares i mestresses de casa, encara que es presenta també en noies joves solteres i, en menor mesura, en homes.

Les persones que tenen aquest trastorn, se senten preocupades de forma permanent; temen contínuament que li ocorri alguna cosa greu a algun dels seus familiars, que els acomiadin del treball, tenir problemes econòmics o sofrir la pèrdua d'algun ser estimat.

Símptomes del Trastorn d'Ansietat Generalitzada

Les persones que sofreixen Trastorn d'Ansietat Generalitzada tenen la sensació d'estar contínuament en estat alerta i no poden relaxar-se. Solen tenir comportaments exagerats de control dels seus sers estimats i comprovació que es troben bé. 

Així mateix, solen donar molta importància i passar molt temps pensant negativament en els problemes quotidians. Experimenten símptomes d'ansietat i de preocupació gran part del temps. A més poden tenir altres símptomes afegits com:  
 • Sensació de cansament
 • Rigidesa muscular
 • Maldecaps
 • Irritabilitat
 • Inquietud
 • Insomni
 • Sudoració
 • Problemes estomacals
 • Dificultat per respirar
Si aquests símptomes no són tractats, poden afectar negativament a la salut amb el temps.

Tractaments contra l'Ansietat Generalitzada

Per diagnosticar un trastorn d'ansietat generalitzada és necessari respondre un qüestionari amb preguntes sobre els símptomes del trastorn. Així es pot analitzar el nivell d'ansietat del pacient i realitzar la teràpia per pal·liar aquests símptomes. 

Recomanem també dur a terme alguns hàbits per millorar el seu estat d'ànim, com reduir el consum de cafeïna, eliminar qualsevol tipus de droga o presa d'alcohol i realitzar exercici de forma continuada juntament amb una dieta saludable. 

Aquest llistat de cures personals li ajudarà a sentir una notable millora en els seus nivells d'ansietat i a pal·liar els símptomes d'aquest trastorn. Aquesta teràpia té un alt percentatge d'èxit en els seus pacient, mitjançant la teràpia cognitiva conductista. Així, podrem ajudar-li a entendre i controlar els seus pensaments estressants, reemplaçar-los per evitar la sensació d'ansietat i millorar la percepció dels problemes. 

Altres tractaments d'ansietat que poden trobar tractament en el nostre centre de psicologia són els següents:  
 • Trastorn de pànic amb i sense agorafòbia
 • Fòbia Específica
 • Fòbia Social
 • Trastorn Obsessiu-Compulsiu
 • Hipocondria
 

Quan has de buscar ajuda

Generalment les persones que sofreixen TAG els resulta difícil desfer-se de l'ansietat encara que la poden identificar de forma racional. Si la sensació d'ansietat dificulta portar una vida normal, està afectant al teu treball, a les teves relacions, a agafar el son o a la teva percepció de la realitat, és necessari que busqui atenció d'un psicòleg professional, especialment si l'ansietat interfereix en les situacions quotidianes.

Demana la teva Cita

Si vols més informació o vols concertar una cita amb un psicòleg especialista en un trastorn d'ansietat generalitzada, no dubtis a contactar amb el nostre centre de psicologia. Estem situats a la zona de Mataró i el Maresme, encara que també pots concertar la teva cita online, mitjançant el nostre nou servei Psicoterapia Online, un tractament psicològic amb la mateixa eficàcia que el convencional.