93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

Noticies

09/11/2015

Gens implicats en esquizofrènia i obesitat

Investigadors de l'Institut de Genètica del ‘University College London’ (UCL), a Regne Unit, han identificat gens implicats en l'esquizofrènia i l'obesitat, la qual cosa podria portar a una millor comprensió de les variants de l'ADN que afecten al risc d'aquestes malalties i ajudar al desenvolupament de millors estratègies per a la prevenció i el tractament.

La recerca, publicada en ‘Annals of Human Genetics’, va analitzar més d'un... [+]


03/11/2015

La TCC i la seva eficàcia per reduir l'insomni en el dolor crònic

Recerques realitzades per acadèmics de la Universitat de Warwick, a Regne Unit, indiquen que les persones que pateixen dolor crònic podrien beneficiar-se d'una teràpia per ajudar-los a dormir millor. Aquests experts van trobar que les teràpies cognitiu-conductuals (TCC) eren moderadament o molt eficaces en la lluita contra l'insomni en pacients amb dolor a llarg termini.


Els investigadors també van descobrir que els pacients amb dolor crònic... [+]


26/10/2015

Avui Cristina Martínez a 8TV per parlar sobre Trastorn per Fart

Avui dilluns 26 d'octubre la psicòloga Cristina Martínez estarà al programa de televisió "Trencadís" de 8TV per parlar sobre el trastorn per fart.
A continuació passem a descriure la informació més rellevant sobre aquest trastorn:

Què és el trastorn per fart?


El trastorn per fart, o també anomenat menjar compulsivament, és un trastorn alimentari que s'ha reconegut recentment. Els trastorns... [+]


26/10/2015

Avenços en el tractament farmacològic de la depressió

Investigadors catalans han dissenyat amb èxit una nova estratègia de fàrmacs que permet escurçar a una setmana l'efectivitat de la medicació en contra de la depressió, enfront de la teràpia convencional que aconsegueix resultats entre les primeres sis i vuit setmanes.

El treball, publicat per la revista Molecular *Psychiatry ha estat liderat per investigadors del *Institut d’*Investigacions *Biomèdiques de Barcelona del Consell Superior... [+]