93.790.85.96 636 768 455

c/La Riera, 14 5e 1ª
08301, Mataró
Centre Sanitari registrat pel Departament de Salut de la  Gencat

El teu equip de psicòlegs i psiquiatres a Mataró

Dra. Cristina Martínez Viana - Psicologia d'Adults

Nº col·legiada 13803

Directora i fundadora del Gabinet Psicològic Mataró. 
Doctora en psicologia. 
Psicòloga general sanitària d'adults. 
Terapeuta cognitivo conductual i terapeuta EMDR.

Tracta les següents especialitats:

- Especialista en Trastorns de la Conducta Alimentària i Obesitat

- Especialista en Addiccions Tòxiques i Addiccions Comportamentals (Joc Patològic i altres socioaddiccions)

- Especialista en Depressió 

- Especialista en Trastorns d’Ansietat

- Especialista en el tractament dels Traumes

- Especialista en Trastorns de la Personalitat

És psicòloga adjunta del servei de psiquiatria de l'Hospital de Mataró des del 2005. Actualment és psicòloga adjunta de la Unitat de Joc Patològic de l’Hospital de Mataró des de l'any 2011, i va ser psicòloga adjunta del Servei de Drogodependències, de la Unitat d’Aguts, Hospital de Dia i del Centre de Salut Mental d'Adults del mateix hospital des de l’any 2005 fins el 2011.

És Professora Mèdica Associada a la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona des de l'any 2013.

Col·laboradora habitual en diversos mitjans de comunicació (Televisió, ràdio i premsa). Va col·laborar setmanalment al programa de televisió "El Trencadís" de 8TV, a la secció 'El Trencadís Emocional', programa que s'emetia en directe de dilluns a divendres i on parlava sobre temes propis de la psicologia des de setembre de 2015 fins abril de 2016.

També és la responsable de la secció de psicologia de la Unitat de Cirurgia Laparoscópica Avançada de l'Hospital Universitari Quirón Dexeus on col·labora amb el Dr. Manuel Prados en la realització de l'avaluació psicològica i la teràpia de grup dels pacients intervinguts de cirurgia de l'obesitat. 

Va ser coordinadora de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària, la Unitat d'Obesitat i la Unitat d'Addiccions Comportamentales del servei de psiquiatria i psicologia d'Hospital Universitari Quirón Dexeus des de l'any 2005 fins al 2013.


FORMACIÓ ACADÈMICA

Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona (2002).

Màster en Psicologia Clínica i Medicina Conductual per la Universitat Autònoma de Barcelona (2004).

Diploma d’Estudis Avançats del Doctorat de Psicopatologia de la Infància, l’Adolescència i l’Adult per la Universitat Autònoma de Barcelona (2005).

Doctora en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona amb qualificació Cum Laude (2017). Tesi doctoral titulada: Diferències entre el jugador online i el jugador de màquines escurabutxaques. Característiques socio-demogràfiques, psicopatològiques, de personalitat i d'intel·ligència i estudi dels factors predictors d'abandonament prematur de la teràpia. 

Terapeuta EMDR per l'Associació EMDR Europa (Nivells I i II).

Nombrosos cursos de formació en Teràpia Racional Emotiva Conductual i cursos d'especialització en Psicopatologia Clínica.


CONGRESSOS I PUBLICACIONS

Tesi doctoral titulada: Diferències entre el jugador online i el jugador de màquines escurabutxaques. Característiques socio-demogràfiques, psicopatològiques, de personalitat i d'intel·ligència i estudi dels factors predictors d'abandonament prematur de la teràpia.

Actualment participa a la Investigació sobre la Teràpia Psicològica Centrada en Dilemes per a la Depressió Major, en col·laboració amb l'equip d'investigació del Dr. Guillem Feixas de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona


Ha publicat diversos articles científics a diferents revistes científiques nacionals i internacionals:
- Krug, I., Casasnovas, C., Granero, R., Martínez-Viana, C., Jiménez-Murica, S., Bulik, C. & Fernández-Aranda, F. (2008). Comparison study of full and subthreshold bulimia nervosa: Personality, clinical characteristics, and short-term response to therapy. Psychotherapy Research, 18, 37-47.

- Fernàndez-Aranda, F., Alvarez-Moya, E,M,, Martínez-Viana, C.Sànchez, I., Granero, R., Penelo, E., Forcano, L. & Peñas-Lledó, E(2009).  Predictors of early change in bulimia nervosa after a brief psychoeducational therapy. Appetite, 52, 805-808.

Fernández-Aranda, F., Núñez, A., Martínez-Viana, C.Krug, I., Cappozzo, M., Carrard, I., Rouget, P., Jiménez-Murcia, S., Granero, R., Penelo, E., Santamaría, J. & Lam, T(2009). Internet-based cognitive-behavioral therapy for bulimia nervosa: a controlled study. Cyberpsychology Behavior, 12, 37-41.


Ha publicat un capítol d'un libre: Martínez-Viana, C.; Núñez, A.; Fernández-Aranda, F.; Casasnovas, C.; Ramos, MJ.; Sánchez, I.; Jiménez-Murcia, S.; Krug, I. & Vallejo Ruiloba, J. (2005). Nuevas tecnologías en el tratamiento de los trastornos de la alimentación. En J. Vallejo (Ed.). Update Psiquiatría. Ed. Masson, Barcelona; Cap7., p. 105-118

Participació i assistència a nombrosos congressos nacionals com a ponent, moderadora i discussora.